top of page

Lakkert tregulv - slik vasker du det enklest

Vask av lakkerte tregulv skal gjøres med minst mulig vann. Bruk helst tørre rengjøringsmetoder.


Lakkerte tregulv, både heltre og parkett, skal rengjøres med minst mulig bruk av vann for ikke å skade gulvet permanent. Vask ikke gulvet med grønnsåpe eller annen såpe. Trenger du lukten for å føle at det er rent, kan du sette ut litt grønnsåpe i en skål.


Slik vasker du lakkerte tregulv og parkett

Når du skal rengjøre gulvet ditt bør du bruke tørr mikrofibermopp eller støvsuger. På flekker og på spesielt utsatte partier som foran kjøkkenbenk, ved balkong- og ytterdør og lignende, bruker du en mikrofibermopp samt spesiallaget rensevæske som ikke tærer på gulvets lakkerte overflate eller legger igjen fettfilm på gulvet. Bona Wood Floor Cleaner er et slikt produkt og er laget spesielt for renhold av lakkerte overflater.

Merk at hele Bonas serie av renholdsprodukter er laget av samme fabrikant som lager lakk- og oljebehandlingene du finner på tregulv over store deler av verden. Dette er spesialutviklede renholdsprodukter du kan være trygg på holder det de lover. Ikke minst tar de vare på gulvet ditt så det holder seg pent lenger.


Vask gulvet raskere og enklere

Er du vant til såpe og vann føles det kanskje litt rart at en tørr mikrofibermopp gjør samme nytten. Sannheten er at den gjør mye bedre nytte og at den er raskere og enklere i bruk.

Går du i tillegg til innkjøp av en Bona Spraymopp kan du redusere tiden du bruker på gulvvasken til et minimum.

Denne moppen har en flaske med spesiallaget rengjøringsmiddel, Bona Wood Floor Cleaner, på skaftet som du enkelt spruter direkte på flekkene når du kommer over dem. En lett og praktisk enhet inneholder alt du trenger til å vaske gulvene på riktig måte.


For deg med husdyr (eller du som bare vil spare tid)

Har du husdyr med pels bør du teste ut Bona Dusting Pad. Egentlig bør alle som har hybelkaniner hjemme av og til, investere i en slik.

Dette er en langhåret, hvit mopp som er statisk ladet. Det trekker fysisk til seg alt av hår og støv. Faktisk er den statiske trekkraften så stor at du kan holde den 20 cm over en hybelkanin på gulvet, og den trekkes rett opp i moppen og blir hengende der.

Når du lærer deg teknikken er det veldig praktisk å dra over gulvet med denne for å få med det meste av hår og støv.Faglig leder i Haugesund Gulvservice - Tom Gaard Langøen

Har du spørsmål eller ønsker en prat rundt dine gulv? Ta kontakt med vår faglige leder Tom Gaard Langøen
47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page