top of page

Vask av oljebehandlet tregulv

Du skal vaske et oljebehandlet tregulv på en annen måte enn du vasker vanlig lakkert parkett, så pass på hva som er forskjellene og hvilken behandling som er på gulvet så du får det riktig.


Hovedforskjellen ligger i at du skal bruke våte rengjøringsmetoder og at du skal bruke en spesiell type såpe. Dette synes kanskje litt underlig med tanke på at alle anbefaler så tørre rengjøringsmetoder som mulig, men grunnen er enkel.


Bruk såpe, men ikke grønnsåpe

Et oljet gulv vil sakte tørke ut. Når treet ikke lenger er helt mettet med olje, vil det begynne å samle opp smuss. Du vil snart oppleve at det blir vanskelig å holde rent. Her kommer den spesielle såpen inn – den inneholder nemlig pleielindrende midler som tilføres gulvet og som hjelper til å vedlikeholde den oljede overflaten.

Dette gjør at gulvet vil holde seg pent lenger og at det tar lengre tid før gulvet må renses og re-oljes.


Slik vasker du et oljet tregulv

Lag til en bøtte varmt vaskevann og hell i riktig mengde såpe. Dette står anvist på flasken. Bruk en mikrofibermopp og vri den godt opp i vannet. Vask gulvet og skyll moppen ofte. Vri opp moppen godt mellom hver skylling – du vil ikke ha for mye vann på gulvet. Vannhinnen som ligger igjen på gulvet bør tørke og forsvinne i løpet av 1-2 minutter, ellers bruker du for mye vann.

Gjør du dette en gang i uka holder du gulvet i god stand. Ved behov kan du gjerne supplere med en Bona Dusting Pad innimellom om det er behov. Dusting Pad er en gavepakke til alle som har husdyr med pels eller som har en hybelkanin i ny og ne. Den er statisk ladet og trekker til seg støv og hår med den største letthet.


Om du vil gjøre det enklere

Om du vil gjøre renholdet enklere er det beste alternativet å kjøpe en Bona spraymopp. Du kan tørrmoppe også oljede tregulv med godt resultat. Det viktige er at du bruker riktig mikrofibermopp. Mopper laget for f. eks vinylgulv er så skarpe i busten at de i praksis skjærer bort oljebehandlingen og forkorter levetiden på gulvbehandlingen. Bonas mopper er spesiallaget for formålet, og du kan bruke dem så ofte du vil.

Et oljet gulv tar heller ikke skade av å vaskes med Bona Wood Floor Cleaner som også leveres med Bona spraymopp. Gulvet blir rent og pent ved bruke av Claeaner, og ingen som har prøvd spraymoppen en stund vil være uenige i at det er mye raskere og enklere enn bøtte og vann. Du går glipp av den pleiende effekten til Bona Soap, men forskjellen vil være ganske liten.


Smarte forholdsregler

Det beste du kan gjøre for gulvet ditt er å holde det fritt for sand, grus og alle partikler som bidrar til å slite ned overflaten. Sand og partikler fungerer som et sandpapir mot gulvet og bidrar til raskere slitasje.

  • Bruk gode matter både innenfor og utenfor inngangsdører

  • Støvsug eller mopp over gulvet relativt ofte. Du trenger ikke være like grundig hver gang.

  • Gå ikke innendørs med harde skosåler

  • Bruk filtknotter på alle møbler og gjenstander som dras over gulvet

  • Skift filtknotter årlig da de kan fylles med sand og støv og skape riper

  • Bruk Bonas spesialtilpassede flekkfjerner og såpe for oljede gulvFaglig leder i Haugesund Gulvservice - Tom Gaard Langøen

Har du spørsmål eller ønsker en prat rundt dine gulv? Ta kontakt med vår faglige leder Tom Gaard Langøen21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page