top of page

Vask av hardvoksbehandlet tregulv

For å vaske et tregulv behandlet med hardvoks riktig, bør du bruke Osmo 8016 vaskemiddel og vann. Når du skal vaske gulvet, er det greit å vite hva du egentlig vasker. Ulike overflater trenger ulik type rengjøring for å ta seg ut fra sin beste side. Slik er det også med tregulv.

Har du et gulv som er behandlet med hardvoksolje fra for eksempel Osmo, bør du vite hva som er spesielt med akkurat denne overflaten og hvilken type rengjøring gulvet trenger. Du vasker nemlig et slikt gulv annerledes enn hvis du hadde lakkert eller oljebehandlet gulv.


Bruk riktig vaskemiddel

På hardvoksede gulv skal det brukes Osmo 8016 Vask- og pleiemiddel. Dette er et vaskemiddel som ikke bryter voksens forsegling av porene i treverket. I tillegg har det en del stoffer i seg som pleier overflaten og får gulvet til å holde seg pent lenge. Osmo 8016 brukes på to måter – som rent renholdsmiddel eller som rens – men med forskjellige blandingsforhold med vann.


Et alternativ er Bonas Spraymopp med Bona Wood Floor Cleaner og mikrofiberpad. Denne fungerer også meget godt på hardvokset tregulv.


Slik vasker du med Osmo 8016

  1. For vanlig vask, 1-2 korker Osmo 8016 pr. 10 liter vann.

  2. For vask av sterkt belastede områder, blandes 1-2 korker pr liter vann.

  3. For vask av områder som er blitt meget skittent, bland forholdet 1 del 8016 med 2 deler vann. Bruk mikrofibermopp og vask grundig.

Det er lov å bruke vann (men gjør det riktig)

Du har sikkert hørt at tregulv skal rengjøres med tørre metoder. Årsaken er at vann som blir liggende på gulvet trekker ned i skjøtene i tregulvet og misfarger treverket fra innsiden. Skjer dette får skjøtene en mørk farge som er både skjemmende og nesten umulig å utbedre.

Heldigvis – det er en enkel måte å unngå dette på. Tilpass mengde vann slik at vannfilmen tørker av seg selv innen 1-2 minutter. Da unngår du denne problematikken og du vil sannsynligvis få et renere gulv også.

For hardvoksbehandlingen er det anbefalt av Osmo at gulvet vaskes med godt fuktet mopp for å løse opp skitt og smuss.


Flekkfjerning med Osmo 8016 samt 3029 Rens- og vedlikeholdsspray

Sørg for flekkfjerning daglig slik at dette ikke forblir på gulvet og tråkkes ned i overflaten. Til flekkfjerning kjøper du en liten spruteflaske som du fyller med Osmo 8016 og vann blandet 1 : 1. Spray på, la det virke litt og vask bort flekken.

For tyggegummi og øvrige gummiflekker som vanskeligere å få bort, brukes Osmo 3029 Rens- og vedlikeholdsspray samt en hvit skurepad/ liten sparkelspade. En sprayflaske av denne typen bør være fast inventar på vaskerommet.Faglig leder i Haugesund Gulvservice - Tom Gaard Langøen

Har du spørsmål rundt gulv, eller ønsker komme i kontakt med oss? Ta kontakt med vår faglige leder Tom Gaard Langøen for en hyggelig prat.31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page