top of page

Gulvsliping - så mye støver det

Oppdatert: 20. sep. 2021Lurer du på om gulvsliping støver?

Det kommer an på gulvsliperen. Bruker du oss eller andre håndverkere med omtanke for sine kunder, vil støv ikke bli noe problem for deg.


Et av de vanligste spørsmålene vi får fra kunder som trenger å få slipt gulvene sine er nettopp dette. Om det støver.


Vi svarer som sant er at noen gulvslipere får rommet til å se ut som et sagbruk, mens vi nesten ikke støver i det hele tatt. Tvert imot får vi ofte spørsmål om hvorfor vi støver så lite.


Svaret er at vi har omtanke for kundene våre, og de beste maskinene på markedet. Sliping av tregulv genererer nemlig mye støv – det er det ingen tvil om. Spørsmålet er derfor hvor støvet tar veien – samles det opp i støvsugere, eller legger det seg på veggene dine?
Tre suksessfaktorer


For å lykkes med å slipe gulv uten å støve må tre ting være på plass:

  1. Gode, støvsugende maskiner med stor ekstern støvsuger i tillegg!

  2. En gulvsliper som bruker maskinene riktig

  3. Fokus på renhold samt en god porsjon omsorg for kunden

Ekstern støvsuger og skikkelig utstyr

Uten en skikkelig maskinpark er det vanskelig å levere gode resultater som gulvsliper. Det gjelder også når det kommer til støv. Det første som trengs er derfor maskiner som er støvsugende og som har alle nødvendige tilleggsmoduler, støvkapper m.m. som er tilgjengelige for å redusere utslipp av støv til friluft.


I tillegg må det brukes en stor ekstern støvsuger med HEPA-filter som kobles til de ulike maskinene. Først da kan man begynne å snakke om “støvfri gulvsliping”.


Forteller en gulvsliper deg at det ikke vil bli støv fordi maskinen hans er støvsugende, er det rett og slett ikke sant. Det er helt nødvendig med ekstern støvsuger i tillegg til støvsugende maskiner.


Riktig og nøyaktig utførelse av arbeidet


Det hjelper ikke med gode maskiner om de blir brukt feil. Gulvsliperens kunnskapsnivå og nøyaktighet er viktig i alle ledd av jobben. Ikke minst er renhold og vedlikehold nøkkelfaktorer for å sørge for minimalt med støv i hjemmet ditt.


Gulvsliperen må være nøye med å:

  • alltid bruke støvsuger og tilgjengelge ekstramoduler, støvkapper m.m.

  • tømme støvsugerposen før den blir for full.

  • rengjøre maskinene grundig og regelmessig.

  • holde støvsugerposen i topp stand så den ikke tettes og reduserer sugeeffekten.

  • alltid starte ekstern støvsuger før slipemaskinen startes.

Alle disse punktene til tross, det viktigste er faktisk at gulvsliperen legger vekt på å redusere støving til et minimum.


Omsorg for kunden


Har gulvsliperen omsorg for deg som kunde, bør du aldri oppleve støv som noe problem. Det burde være en selvsagt sak for alle gulvslipere at ingen ønsker å få boligen sin full av slipestøv.

Slipestøv fra enkelte tresorter, som eik, kan også være kreftfremkallende. Det er derfor flere grunner til å legge seg i selen for å redusere utslippet av støv mest mulig.


Litt profesjonalitet og omsorg er som oftest det som skal til, men det koster å redusere støvet – både gjennom mer tidsbruk på oppdraget samt dyre maskiner. Billige gulvslipere vil aldri prioritere noen av disse to, noe som er med på å generere alle skrekkhistoriene du kanskje har hørt rundt omkring.


Ønsker du en prat rundt støvfri sliping av deres parkettgulv? Ta kontakt på e-post eller gjennom skjemaet du finner ved å klikke her324 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page