top of page

Eik en-stavsparkett slipt og lakket

Her var jeg hos en kunde denne uken for å slipe samt behandle en parkett i stue og gang.

Kunden hadde skiftet parkett i kjøkken samt i soveromsgang og ønsket derfor den gamle parketten fargetilpasset den nye parketten.Parketten før sliping

Som en ser var den gamle parketten godt gulnet etter årene med bruk.

Når en har en eldre parkett som er blitt gulv og falmet vil fargen av parketten stjele lys fra hele rommet, og gulfargen gir farge i alt fra vegger til tak.Her er jeg begynt grovslipingen

Den første slipingen/grovslipingen utføres med min største slipemaskin, denne er selvsagt tilkoblet ekstern støvsuger for støvfri sliping.

Målet med denne første slipingen er å få bort alt av gammel behandling, samt jevne ut gulvet og få bort hakk og eventuelle skraper.Ekstern støvsuger med HEPA filter

Jeg har valgt investere i det nyeste av maskiner og støvsugere for således kunne tilby dere som kunder støvfri sliping. Det vil si at ikke noe støv kommer ut i selve rommet, og du slipper vaske ned huset etter jeg har vært hos dere.

Dette er utstyr de rimeligste gulvsliperne ikke tar seg råd til å investere i, men jeg mener det er en selvfølge å levere mine tjenester støvfritt.Også mine mindre maskiner er tilkoblet støvsuger, det gjelder kantslipere og hjørneslipere også.Helsparkling med flytende tre

På en del eldre parkettgulv og heltregulv har plankene trukket seg endel, noe som medfører åpninger mellom skjøtene. Disse kan jeg om ønskelig da sparkle ved bruk av en spesial masse iblandet støv fra slipingen for nøyaktig fargetilpasset masse.

Gulvet vil da etter sparklingen være helt tett og som nytt.Mellom og finsliping

Etter grovsliping er utført, og kantene er slipt så er det mellomsliping og finsliping med min spesial maskin som gjør siste finish.Gulvet behandles så med to strøk med min fargetilpassede lakk, før tredje og siste lakkstrøk er med en helt matt gulvlakk.

Jeg bruker KUN kvalitetslakk i vannbasert utførelse, lakk som er beregnet på hardt bruk og inneholder anti gulning for et lyst og nytt utseende år etter år.
Gulvet etter fargetilpassing

Siden kunden her hadde montert ny parkett i tilstøtende rom, ble den nyslipte parketten fargetilpasset til den nye parketten for et mest mulig likt uttrykk.


Så fra en gult og falmet gulv, til et gulv som nytt (bedre en nytt) etter sliping og lakking.


Har du et gulv som hadde behøvd en fornying? Velg den miljøvennlige og mest økomomiske løsningen. Velg å få fornyet det gulvet du allerede har på gulvet istedenfor å skifte det ut med nytt gulv.


Tom Gaard Langøen - Eier og utførende håndverker

Ta kontakt med meg for en hyggelig prat om hva jeg kan gjøre med ditt gulv. En befaring hos dere er både uforpliktende og gratis.


Ta kontakt med meg på telefon 413 45 200 eller ved å sende inn din forespørsel ved å klikke HER


51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page