Børstet overflate

Børstet overflate

Vår teknikk for børsting av gulv gir en effekt som tidligere kun var oppnåelig i industriell produksjon.

Nå kan selv et gammelt laminert parkettgulv framstå som et moderne og kostbart eikegulv med flerdimensjonal effekt.

Børsting av tregulv og da særlig eik er en metode som «graver» ut sommerveden i treverket og med dette gir en tredimensjonell effekt i gulvet. Denne effekten kan ytterligere forsterkes ved valg av ulike fargete oljer og lakker som gir et strort spillerom for personlig kreavtivitet og skaperevne.

Fabrikkbørstede gulv er svært kostbare, her kan vi tilby utførelse slik at selv gamle gulbrune parkettgulv får et moderne utseende med en masse muligheter.

VALG AV OVERLATE
Det finnes mange muligheter for behandling av ett nyslipt gulv, vi har forenklet dette i fire steg som også danner grunnlaget for vår prismodell

Steg 1 | Sliping til nødvendig finish
De ulike etterbehandlingene setter spesifikke krav til finish på slipingen, mørke farger krever høyere finish enn lyse, og enkelte spesialbehandlinger trenger unike metoder med ekstremt høy finish.

Steg 2 | Bearbeiding av nyslipt gulv (kan droppes)
Hvis målet er å skape struktur i treverket eller få frem en dypere innfarging så utføres dette med ulike metoder. Vi kan skape en tilnærmet børstet overflate, velge metoder og farger som fremhever/skjuler årringer, eller få fram en dypere innfarging med ulike forbehandlinger (1-3 stegs innfarging)

Steg 3 | Innfarging/beis
De aller fleste ønsker å sette sitt eget preg på gulvet ved å endre farge, nyanser av hvit og grå har holdt stand i mange år, men alle farger er mulig. Vi trenger heller ikke å gjennomføre steg to for å få frem flotte farger. Hvis målet f.eks er å beholde ett «nyslipt» utseende så er det egne metoder for det.

Steg 4 | Overflate
Her finnes det en rekke muligheter, alle med sine særegenheter. Oljede og hardvoksoljede overflater krever noe vedlikehold. Lakkerte flater har mer slitestyrke, og våre lakker tilbyr en rekke flotte egenskaper (slitestyrke, herdetid og mattere glansgrad).

Hvis ønsket er en «trenær» overflate som er 100% naturlig og løsemiddelfri så har vi løsningen for det også.

Hvis det er ønsket med ett lakkert eller oljet utseende slik f.eks en 3-stavs eikeparkett ser ut rett fra butikken så er det kun steg 1 + 4 som gjelder. Det vil allikevel være viktig å bruke riktig produkt i første strøk (normalt med 3 strøk) for å fremheve treets naturlige farge..

Flere
nyheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *